Igazgató fotó

Völgyes József

Igazgató

Iskola fotó

Elérhetőség

Budakalász, Budai út 54
+36-26-340-307
kalaszsuli@t-online.hu
Július 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Facebook

Iskolánk, a Kalász Suli Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Budakalász központjában, jól megközelíthető helyen található. Nyolc évfolyamon, átlagosan évfolyamonként két-két osztályban folyik a tanítás. Az alsó tagozaton minden osztálynak saját napközis csoportja van, felső tagozaton összevont tanulószobás foglalkozás segíti a gyerekek felkészülését.

Tanulóink kellemes, oldott légkörben, tiszta, rendezett körülmények között, igényes környezetben tanulhatnak és művelődhetnek.

Kiemelkedik a két számítástechnika szaktanterem felszereltsége, és a több ezer kötetes iskolai könyvtár.

Az iskolában folyó színvonalas oktató-nevelő munka évről-évre több és több környékbeli településről bejáró diákot vonz.

Német nemzetiségi nyelvet oktató intézményként tanulóink első osztálytól tanulják a német nyelvet, kultúrát, megismerhetik a nemzeti hagyományokat heti 6 órában. Ennek eredményeként mind a kistérségi, mind az országos versenyeken dobogós helyezéseket érünk el.

Fontosnak tartjuk az idegen nyelvek oktatását, így 4. osztálytól a német nyelv mellett vagy első idegen nyelvként angolt is tanulhatnak a gyerekek, sőt szakköri foglalkozások keretében orosz és szerb nyelv tanulására is lehetőségük van.

Fő nevelési célunk, hogy tanulóink egészséges, kulturált és teljesítőképes felnőtté válását elősegítsük. Feladatunknak érezzük a tehetségek felkarolását, valamint a tanulási nehézséggel küzdő diákok felzárkóztatását, fejlesztését. Munkánkat fejlesztő pedagógus, logopédus, pszichológus, ifjúsági- és gyermekvédelmi szakember segíti.

Nagy hangsúlyt fektetünk a készségfejlesztésre, a környezettudatos nevelésre. 2012-ben ismételten elnyertük az "Ökoiskola" címet.

Tanulmányi eredményeink mellett büszkék vagyunk sportsikereinkre is. Iskolai keretek között lehetőséget kapnak a gyerekek sakkozásra, röplabdázásra, focizásra, kézilabdázásra, atletizálásra. Helyben adódik lehetőség a gyógytestnevelésen való részvételre is.

A pedagógusok munkáját a szülői közösség, a testnevelőkét a Kalász Diák Sportegyesület segíti. 

Az iskolai élet szervezésében aktívan részt vesz a diákönkormányzat is melynek munkáját pedagógus koordinálja.

A családok és a pedagógusok együttműködését erősítik hagyományos rendezvényeink: az első osztályosok megvendégelése, a főzőverseny, a Luca-nap, az új évi koncert, a szülők-nevelők bálja, a busójárás, a környezetvédelmi nap, az alapítványi nap stb.

A Kalász Suli és a Zeneiskola összevonásával a zeneórák egy része délutánonként iskolánk termeiben zajlik.

Ez a lehetőség a tanulók és a szülők kényelmét szolgálja.

 

2013. január                                                                              Völgyes József

igazgató

 
Ökoiskola logo Zeneiskola logo Határtalanul logo

Kapcsolat